Melenos Art Boutique Hotel Lindos Rhodes

image

Ένα κομμάτι για το πώς το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα...

Ανακαλύψτε την εμπνευσμένη αρχιτεκτονική και την απίστευτη θέα στο Melenos, ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Λίνδου στη Ρόδο που θα σας επιτρέψει να τα αφήσετε όλα να γλιστρήσουν μακριά σας. Ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, έγιναν υπό την διεύθυνση του καλλιτέχνη – σχεδιαστή Donald H. Green.


Σημείωση του Σχεδιαστή:
"Χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα αρχοντικά της Λίνδου του 17ου αιώνα ως έμπνευση, έχω ερευνήσει την τοιχοποιία, την ξυλουργική και τη διακόσμηση. Το μοναδικό αυτό μείγμα αρχιτεκτονικήςκαι διακοσμητικής εξελίχθηκε μέσα από τις Βυζαντινές, Μεσαιωνικές, Αραβικές και Οθωμανικές επιρροές στο πέρασμα των αιώνων. Συνεργάστηκα με τους λίγους εναπομείναντες τεχνίτες της Λίνδου για να κατασκευαστούν τα στοιχεία εκείνα που είχα ενσωματώσει στους χώρους, με αυτές τις παραδοσιακές χειροποίητες λεπτομέρειες όπως : σκαλίσματα στον πωρόλιθο, περίπλοκη ξυλογλυπτική σε ξύλο κέδρου «Katrani» και ψηφιδωτά δάπεδα από βότσαλα.
Πολλοί μήνες πέρασαν ζωγραφίζοντας τις διακοσμητικές ξύλινες οροφές. Σε συνεργασία με ένα τουρκικό στούντιο, δημιούργησα τη σειρά των οθωμανικών κεραμικών πάνελ τύπου Iznik ειδικά για τα σιντριβάνια μπάνιου και βεράντας. Χρησιμοποιήσαμε άλλα εργαστήρια στην Τουρκία και το Μαρόκο για να εκτελέσουμε τα σχέδια μου για εξαρτήματα από σφυρήλατο σίδηρο για τα φωτιστικά και τις κορνίζες στους καθρέφτες με ένθετο φίλντισι"
- DHG


Ως φιλοξενούμενος της οικογένειάς μας της Melenos Lindos, υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες να απολαύσετε το δημιουργικό όραμα τόσο του ιδρυτή όσο και του σχεδιαστή μας. Γίνεται μάρτυρες του καλλιτεχνικού πάθους μας και δοκιμάστε τη ζεστασιά που μέχρι σήμερα προσφέρετε προσωπικά από τον ιδρυτή μας, αλλά και από το σύνολο της οικογένειας Melenos. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας σχεδιαστικά στοιχεία για να σας δώσουν μια αληθινή αίσθηση του σπιτιού μας στη Ρόδο από τη στιγμή που θα μπείτε μέχρι τη στιγμή που θα φύγετε.


 • δείτε περισσότερα
  • image

   Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, χαρείτε το μοναδικό και λεπτομερές λινδιακό ξύλινο διάκοσμο που γεμίζει τις σουίτες αυτού του ξενοδοχείου της Λίνδου. Αυτός ο χειροποίητος ξύλινος διάκοσμος με βάση την παράδοση της Λίνδου αποτίει φόρο τιμής στο δημιουργικό και εμπνευσμένο όραμα του σχεδιαστή. Αυτή η πολύπλοκη ξυλουργική διακόσμηση, επηρεασμένη από τα αρχοντικά του Λίνδου του 17ου αιώνα, γνωστά για την εξαιρετική ομορφιά τους, με πολλά κομμάτια να είναι κατασκευασμένα μόνο με το χέρι και με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτά τα κομμάτια από την παράδοση της Λίνδου, όπως απεικονίζονται παραπάνω σε μία από τις μεγαλύτερες σουίτες, δημιουργούν μια ξεχωριστή, ζεστή επαφή επιτρέποντας στους καλεσμένους μας να αισθάνονται άνετα σαν στο σπίτι τους από τη στιγμή που αρχίζουν τη διαμονή τους σε εμάς.


   image

   Η ευχαρίστηση κατά τη διαμονή σας στο Melenos Lindos Hotel μπορεί να συμπληρωθεί και από τα μοναδικά πέτρινα γλυπτά και πέτρινα έργα που μπορεί κανείς να δει στους εξωτερικούς τοίχους των κτιρίων. Τα μοτίβα και η πλακόστρωση που θα δείτε κάνοντας τη βόλτα σας καθώς και πολλές άλλες υψηλής αισθητικής λεπτομέρειες ξεχώρισαν το Melenos Lindos από οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο της Λίνδου. Καθ 'όλη τη διαδικασία κατασκευής, δύο ομάδες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουν το εκπληκτικό σύνολο των κτιρίων από πέτρα, καθώς και όλα τα σκαλισμένα έργα (σε πέτρα ή ξύλο). Μία ομάδα, ειδικότερα, εργάστηκε για σκαλίσει την τοπικής εξόρυξης πέτρα του πωρόλιθου τα παραδοσιακά μοτίβα για τις προσόψεις, καθώς και τις σκάλες. Μια άλλη ομάδα χρησιμοποίησε μάρμαρο από ανακυκλώσιμα κομμάτια μαρμάρου για τη συγκράτηση των τοίχων και την πλακόστρωση.


   image
   Detail of a Turkish village grain storage box, in the Melenos Art Boutique Hotel Lindos Bar
   image
   Handmade ceramic jug from the 'Frig Ceramic', studio, Bursa, Turkey
   image
   Decorative doors from an 18th century Armenian mansion, Turkey

   Η διαμονή στο ξενοδοχείο μας στη Λίνδο δεν μοιάζει με μια συνηθισμένη απλή διαμονή. Είναι μια ευκαιρία να ξεφύγετε να αισθανθείτε την εμπειρία του να σε πλημμυρίζει η ομορφιά. Τα διακοσμητικά αντικείμενα που εμπλουτίζουν τον εσωτερικό σχεδιασμό του αγαπημένου μας ξενοδοχείου στη Λίνδο είναι μόνο μερικά από τα πολλά πράγματα που μπορείτε να βρείτε στο ξενοδοχείο μας. Πολλά από αυτά τα διακοσμητικά αντικείμενα που βρίσκονται σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς, καθώς και στις σουίτες, προέρχονται από την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν και τη Συρία, και είναι κομμάτια της Λαϊκής τέχνης αυτών των τόπων. Κάθε ένα από τα διακοσμητικά αυτά κομμάτια είναι μοναδικά, κατασκευασμένα από μέταλλα, ξύλο, κεραμικά, ένθετο φίλντισι, ή κεντημένα. Είναι ένα ακόμη θέαμα για να απολαύσετε, καθώς σας φιλοξενούμε με αγάπη ως να είστε μέλος της οικογένειάς μας στη Λίνδο.


   image
   Turkish lantern with iron bracket
   image
   Brass and iron ceiling lamp
   image
   Traditional style iron door fitting

   Μια άλλη εμπνευσμένη λεπτομέρεια που προσθέτει χαρακτήρα σε κάθε σουίτα μας είναι τα κομμάτια των χειροποίητων σφυρήλατων μεταλλικών αντικειμένων που μπορεί κανείς να δει σε όλο το ξενοδοχείο.Η προτίμηση της οικογένειάς μας στα ξεχωριστά χειροποίητα αντικείμενα μας οδήγησε στο να ανακαλύψουμε αυθεντικά κομμάτια στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Μαρόκο. Είτε ένα σιδερένιο φανάρι, ή ορειχάλκινο φωτιστικό οροφής ή τα σιδερένια εξαρτήματα της πόρτας, καθένα από αυτά χειροποίητα σφυρήλατα μεταλλικά κομμάτια απόλυτα ταιριαστά με τη φυσιογνωμία του καθενός από τα δωμάτια μας, δημιουργούν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα και είμαστε σίγουροι ότι οι φιλοξενούμενοί μας απολαμβάνουν ευχάριστα. Τα όμορφα μεταλλικά έργα που κοσμούν κάθε χώρο του αγαπημένου μας ξενοδοχείου Melenos Lindos υπογραμμίζουν τη δημιουργικότητα του αγαπημένου σχεδιαστή ενώ συνδυάζονται περίφημα έτσι ώστε να να πρυτανεύει αυτή η υπέροχη αίσθηση που υπενθυμίζει στους επισκέπτες την αληθινή έννοια μιας χαλαρωτικής γιορτής.


   image
   image
   image

   Κατά τη διαμονή στο Melenos Lindos ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει μια στιγμή για να μην κάνει τίποτα άλλο, παρά να θαυμάσει τη γαλήνια θέα της Λίνδου και της αρχαίας Ακρόπολης που στέκεται στον επιβλητικό βράχο, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει επίσης τις επιφάνειες με τα κεραμικά πλακίδια που βρίσκονται στις βεράντες και όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Η ομορφιά αυτών των πλακιδίων είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας. Για να δημιουργηθούν αυτά τα γοητευτικά, όμορφα ζωγραφισμένα κεραμικά σύνολα τύπου Iznik, χρειάστηκε ο σχεδιαστής πάνω από έξι μήνες έρευνας και εκτέλεσης στην Τουρκία. Αυτό το πάθος και η υπομονή της δημιουργίας τους έχει μεταφερθεί και ενσωματωθεί στις γοητευτικές δομές του σπιτιού μας στην Λίνδο.


   image

   Οι εκπληκτικές ζωγραφισμένες οροφές που μπορείτε να δείτε στις σουίτες μας συμπληρώνουν την διακοσμητική άποψη με την οποία σχεδιάστηκε το ξενοδοχείο μας και συνδυάζονται υπέροχα με τα κάθε είδους χειροποίητα κομμάτια δίνοντας χρώμα και ζωντάνια στο ξενοδοχείο μας στην Λίνδο. Οι ζωγραφισμένες οροφές στην ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική χρονολογούνται αιώνες πριν. Φροντίσαμε λοιπόν να ενσωματώσουμε αυτό το παραδοσιακό χαρακτηριστικό στις σουίτες και σε άλλους εσωτερικούς χώρους μας, έτσι ώστε να ταιριάζουν αρμονικά και με όλα τα άλλα διακοσμητικά στοιχεία και αντικείμενα στο ξενοδοχείο μας. Τα εξαιρετικά περίτεχνα σχέδια περιπλέκουν μοτίβα πουλιών φυτών, λουλουδιών και γεωμετρικών σχημάτων καταλαμβάνοντας τους χώρους της οροφής και είναι χειροποίητα είτε με την τεχνική του στένσιλ και ζωγραφικής στο χέρι, που χρειάστηκαν δεκατέσσερις μήνες για να ολοκληρωθούν.


   image

   Όσοι μας επισκεφτείτε στο Melenos Lindos Hotel θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε στις βεράντες του ξενοδοχείου τα μπαλκόνια και σε άλλους υπαίθριους χώρους τα δάπεδα με ψηφιδωτά από βότσαλα όπως επιτάσσει η Δωδεκανησιακή λαϊκή αρχιτεκτονική. Το δημιουργικό όραμα αυτών των μωσαϊκών είναι κατασκευασμένο με κόκκινα, μαύρα και λευκά βότσαλα από κοντινές παραλίες. Αυτά τα βότσαλα βεβαιώνουν την ομορφιά της φύσης που περιβάλλει τη Λίνδο την οποία μπορείτε να απολαύσετε και να εξερευνήσετε σε όλο το νησί της Ρόδου. Μετά τη συλλογή τους, τα βότσαλα τοποθετήθηκαν με επιδεξιότητα, ένα προς ένα από ομάδες έως και οκτώ ατόμων, ακολουθώντας την παραδοσιακή τεχνική. Αυτό το χειροποίητο έργο με βότσαλα συμπληρώνει ιδανικά τις άλλες διακοσμητικές και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του ξενοδοχείου μας στη Λίνδο.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Εγγραφή στη λίστα e-mail

Copyright © 2020-2024, Melenos Art Boutique Hotel Lindos Rhodes ::: hotel web design: My Internet :::
image

image

image

Grayscale

High contrast

Negative contrast

Light Background

Links Underline

Increase font

Decrease font

Readable font

Reset